scania sweden master thesis a good bibliography how to write a research paper on a movie how to prepare a term paper how to do a physics lab report essay writing for high school

Energieneutrale Audi Experience in Alkmaar vol innovaties

Op het bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar bouwt de Martin Schilder Groep een nagenoeg energieneutrale vestiging. Deze Audi Experience krijgt warmte- en koudeopslag, ruim 1.000 zonnepanelen en voldoet aan de strengste milieueisen. De CO2-uitstoot gaat met 60 procent omlaag. Ook op het gebied van klantcontact en de werkplaats bevat de Alkmaarse Audi-vestiging veel innovaties. Zo kunnen klanten en relaties gebruik maken van vier flexwerkplekken en een boardroom. De opening van de Audi Experience is op 9 februari 2017.

Dankzij het gebruik van de zonnepanelen, warmte- en koudeopslag in de grond (170 meter diep), hoogwaardige isolatie en led-verlichting hoeft het 2.400 vierkante meter grote complex niet met gas te worden gestookt. De zonnepanelen wekken jaarlijks 145.000 kWh aan stroom op. Dat is voldoende om 42 eengezinswoningen een jaar van stroom te voorzien.

Duurzame innovaties

Vanwege de toename van het elektrisch rijden kiest de Martin Schilder Groep ook in de werkplaats voor duurzame innovaties. Algemeen directeur Ruud Schilder: “Ons pand krijgt de modernste technologie voor onder meer het opslaan en laden van energie, accu's en hoog- en laagspanning. Onze bedrijfsvoering verandert als gevolg van het elektrisch rijden ingrijpend en die ontwikkeling zie je terug in het gebouw.”

Certificaat Erkend Duurzaam Plus

De Boekelermeer in Alkmaar werd begin dit jaar mede vanwege de vele aandacht voor duurzaamheid en energie-innovaties uitgeroepen tot het beste bedrijventerrein van Nederland. De positieve uitstraling van het gebied zal door het Audi-project van de Martin Schilder Groep verder worden versterkt. Recent verwierf het bedrijf het officiële certificaat Erkend Duurzaam Plus van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Met dit certificaat voldoet de Martin Schilder Groep aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Die vereist onder meer een 20 procent lager Europees energieverbruik in 2020.